Hamilton sploh ni odšel h komisarjem, saj je vedel, da je kriv

0

Lewis Hamilton je po dirki za VN Brazilije razkril, da se po trčenju z Alexandrom Albonom sploh ni udeležil zaslišanja pred komisarji FIE, saj je že v naprej vedel, da bo prejel kazen petih sekund.

Komisarji so po dirki za VN Brazilije Lewisu Hamiltonu zaradi trčenja z Alexandrom Albonom prisodili kazen pribitka petih sekund, kar pomeni, da je Britanec izgubil tretje mesto, na stopničke pa se je tako prebil Carlos Sainz, ki je Mclaren po dolgih letih vrnil na zmagovalni oder.

Hamilton je po ponovnem startu za varnostnim avtomobilom v 10. ovinku poizkušal prehiteti Albona, ob tem pa trčil v dirkača Red Bulla, ki se je zavrtel, medtem ko je Hamilton nadaljeval s poškodovanim prednjim krilcem in na koncu osvojil tretje mesto.

Komisarji so po koncu dirke Hamiltona kaznovali s pribitkom petih sekund, dirkač Mercedesa pa je posledično ostal brez uvrstitve na zmagovalni oder.

Britanec, ki je svojo napako tudi takoj priznal, po dirki ni odšel na zagovor h komisarjem:

“Takoj po dirki sem se opravičil Alexu, saj sem storil napako. Videl sem prazen prostor in poizkušal sem izkoristiti prvo priložnost za napad, saj sem želel ujeti Maxa. Krivdo sem takoj priznal in tudi sprejel kazen.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje