Hamilton: Ferrari je izgubil moč takoj, ko je FIA izdala direktivo o nelegalnem sistemu

0

Lewis Hamilton je bil po kvalifikacijah presenečen, da Ferrari na stezi v Austinu ni bila tako superioren na ravninah, kot je bil še pretekli teden v Mehiki. Britanec meni, da bi upad Ferrarijeve moči lahko povzročila direktiva o nelegalnosti sistema za manipulacijo s senzorji, ki jo je ta vikend na pobudo Red Bulla izdala FIA.

Pri Red Bullu sumijo, da je Ferrari razvil sistem, ki moti delovanje senzorja za pretok goriva, ekipa iz Maranella pa bi tako lahko ob določenih trenutkih uporabljala večji pretok od predpisanega, kar bi lahko Vettlu in Leclercu omogočalo večjo moč pogonske enote.

Pretok bencina se ne meri kontinuirano, temveč v presledkih, Ferrari pa naj bi dodaten vbrizg po mnenju Red Bullovih inženirjev sprožil v trenutku, ko senzor ne izvaja meritve.

FIA je na sume odgovorila s tehnično direktivo v kateri pojasnjuje, da bi bila uporaba takšnega sistema v nasprotju s pravili, zaenkrat pa Ferrariju ni bilo dokazano, da bi tovrstno napravo dejansko tudi uporabljal.

Hamilton meni, da je prav direktiva FIE vzrok, da Ferrari na dirkališču Amerik ni tako superioren kot na preteklih dirkah.

“Zanimivo, da je takoj ko je FIA izdala direktivo, Ferrari izgubil nekaj moči. Čeprav imajo še zmeraj nekaj prednosti, smo tokrat bistveno bližje kot še pred tednom dni v Mehiki. Z zanimanjem bomo spremljali kako se bo to odrazilo na dirki, toda vse skupaj je zelo nenavadno.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje