Govorice: Bo Renault Formuli 1 pomahal v slovo?

V karavani Formule 1 se pojavljajo vse bolj pogoste govorice, da nova izvršna direktorica francoskega Renualta Clotilde Delbos, ki jo je na položaj imenovala francoska vlada na čelu s premierjem Emanuelom Macronom ni pretirano naklonjena udejstvovanju francoskega proizvajalca v Formuli 1.

Po poročanju nemških medijev bi se lahko Delbosova kmalu odločila ugasniti F1 program, Renault pa bi na ta način zmanjšal stroške in izboljšal poslovanje celotne skupine, ki je v zadnjem obdobju zabeležila upad prihodkov.

K odločitvi za odhod iz Formule 1 bi lahko pripomogla tudi kazen, ki jo je FIA podelila Renaultu zaradi uporabe spornega zavornega sistema, ki po mnenju vodstva Renaulta ruši ugled francoske znamke.

Odhod Renaulta iz F1 po koncu letošnje sezone je sicer malo verjeten, saj ima francosko moštvo za prihodnje leto že sklenjene vse pogodbe, vključno z astronomsko pogodbo Daniela Ricciarda, ki na leto zasluži več kot 30 milijonov dolarjev. Možnost, da Renault zapusti najhitrejši cirkus pa bi lahko bila realna pred sezono 2021, še preden ekipe zaključijo pogajanja o novi pogodbi Concorde.

Hamilton: Vseeno mi je, če ljudje ne cenijo mojih dosežkov

november 20, 2019 12:59 pop
-
Matej Plešej

  

Preberite tudi  Berger: Hamilton me spominja na Senno

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja