FIA zasegla dele Ferrarijevega motorja

0

Po poročanju nemškega AMuS-a je FIA po dirki za VN Brazilije zasegla dele Ferrarijevega pogonskega sklopa, vključno z motorji ekip Haas in Alfa Romeo, ki bodo predmet temeljite raziskave.

Potem ko je Red Bull pred dirko v Austinu zaprosil FIO za pojasnila o merjenju pretoka goriva, so bile vse oči uprte v rdeča bolida. FIA je razglasila manipulacijo z merilnim senzorjem za nelegalno, saj je Red Bull pokazal, da je kaj takšnega tehnično mogoče.

Ena izmed mnogih teorij je bila, da Ferrarijev motor zaradi uporabe spornega sistema na trenutke proizvede bistveno več moči kot so jo sposobni doseči vsi ostali proizvajalci.  Slaba predstava rdečih bolidov na dirki v Austinu je konkurenci služila za potrditev njihovih trditev, Max Verstappen pa je ekipo iz Maranella obtožil celo goljufije.

Le devet dni po dirki v ZDA je FIA izdala še eno tehnično direktivo o možnih prevarah na področju F1 motorjev, ki opozarja na sum, da bi proizvajalci motorjev lahko izgorevali tekočine iz hladilnega sistema, zbiralnika zraka ali sistema ERS in s tem povečali zmogljivost pogonske enote.

Po poročanju AMuS-a je FIA po dirki v Braziliji zasegla dele Ferrarijeve pogonske enote, ki jih bo temeljito analizirala v svojih laboratorijih.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje