Kubica: Ponosen sem, da sem s svojo vrnitvijo utišal kritike

0

Robert Kubica je prepričan, da je s svojo vrnitvijo v Formulo 1 utišal vse kritike, ki so dvomili, da bo Poljak po hudi poškodbi leta 2011 še kdaj dirkal v elitnem razredu motošporta.

Kubica je v Formuli 1 zbral 12 uvrstitev na zmagovalni oder, leta 2008 pa je svetovno prvenstvo končal na odličnem četrtem mestu. Poljak, ki je veljal za enega izmed največjih talentov v svetu motošporta, je leta 2011 doživel hudo nesrečo z Rally dirkalnikom. Po sedmih letih dolge in naporne rehabilitacije se je Kubica v sezoni 2019 z ekipo Williams v najhitrejši cirkus.

Čeprav je Kubica večino dirk letošnje sezone končal povsem na začelju, poljski dirkač svojo vrnitev v Formulo 1 ocenjuje kot uspešno.

Kubica je za RaceFans.net povedal:

“Sam nikoli nisem dvomil, da se lahko vrnem, toda po tako dolgi odsotnosti se vselej pojavi kakšen pomislek. Moja fizična pripravljenost je dobra in brez težav lahko odpeljem celotno dolžino dirke. Menim, da sem utišal vse kritike, ki so dvomili, da mi lahko uspe. Kljub temu pa se je v tem času mnogo spremenilo. Velik poudarek je na pnevmatikah s katerimi je potrebno nenehno varčevati. V kolikor želiš dirkati hitro je potrebno razumevanju pnevmatik nameniti veliko pozornosti.”

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje