Bodo F1 ekipe Pirellijevim pnevmatikam za sezono 2020 prižgale rdečo luč?

0

Potem ko so bili dirkači po prvem preizkusu Pirellijevih F1 pnevmatik za sezono 2020, nad novimi zmesmi zelo razočarani, bi se lahko zgodilo, da bo Pirelli opustil razvoj novih pnevmatik, F1 ekipe pa bi v novi sezoni dirkale z letošnjimi modeli.

Dirkači so lahko na petkovih prostih treningih pred dirko za VN ZDA v Austinu premierno preizkusili pnevmatike, s katerimi bodo dirkali v sezoni 2020 in bili v prvih odzivih skoraj enotni: “Nove pnevmatike so izredno slabe.”

Pirelli je v Austinu izkoristil možnost, ki jo dopušča F1 pravilnik in dirkačem v preizkus ponudil pnevmatike za sezono 2020.

Lewis Hamilton, ki se je nad obnašanjem novih pnevmatik pritoževal že med prostimi treningi, je po koncu prvega dirkaškega dne povedal:

“Bolje bo, da molčim in ne rečem ničesar.”

Kritičen je bil tudi Mclarnov Carlos Sainz:

“Na pnevmatike smo namestili kar nekaj senzorjev, da bi izvedeli čimveč novih stvari, toda občutek je bil zelo slab.”

Dirkač ekipe Haas Romain Grosjean meni, da Pirelli svoje domače naloge ni opravil.

“Občutek je podoben dirkanju z letošnjimi pnevmatikami, morda je vse skupaj še nekoliko slabše.”

S Francozom pa se strinja tudi Sebastian Vettel:

“Pnevmatike so slabe, saj ni bil storjen nikakršen korak naprej. Sedaj je najbrž že prepozno, saj ne morejo izdelati novih.”

Po zadnji dirki letošnje sezone v Abu Dabiju naj bi ekipe glasovale o uporabi novih Pirellijevih zmesi, v kolikor pa bodo pnevmatike letnika 2020 dobile rdečo luč, pa bodo dirkači v prihodnji sezoni še naprej uporabljali letošnje različice.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje