Wolff: Spygate je Alonsu zaprl vrata v Mercedes

0

Šef ekipe Mercedes Toto Wolff je v pogovoru za BBC jasno povedal, da so Fernandu Alonsu, kljub njegovi nesporni kakovosti, vrata v Mercedes zaprta.

Dvakratni svetovni prvak uživa ugled enega najboljših dirkačev zadnjega desetletja. Španec je po koncu lanske sezone zapustil Formulo 1, v zadnjem času pa smo priča mnogim govoricam, da naj bi se želel Španec v F1 vrniti za volanom Mercedesa. Šef srebrnih puščic Toto Wolff je poudaril, da ima Fernando Alonso z Mercedesom določene neporavnane račune.

“Zagotovo je odličen voznik, a za nas ne pride v poštev.” Kot sem že povedal ima določeno zgodovino z Mercedesom, ki ni bila najboljša in zato Alonso ni realna opcija za Mercedes.”

Spomnimo, Španec je leta 2007 že dirkal z Mercedesovimi pogonskimi agregati. To je bila sezona, ko smo doživeli vohunsko afero Spygate, detajle katere naj bi v javnost med drugimi spravil tudi Alonso sam. Naveza Mclaren Mercedes je bila kaznovana z astronomsko kaznijo 100. milijonov dolarjev, Alonso pa je po koncu sezone zapustil ekipo. Čeprav podrobnosti niso povsem jasne je bilo v tistem obdobju veliko poročanja, da naj bi Alonso zagrozil Ronu Dennisu, da bo informacije o aferi izdal Fii, v kolikor mu ne zagotovi nesporno prve vloge v moštvu.

Očitno zamere iz leta 2007 še niso povsem pozabljene.
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje