Večina F1 ekip proti novim pravilom

0

Šest od desetih F1 ekip je izrazilo nasprotovanje zadnjemu predlogu novega pravilnika, ki ga je Formula 1 predlagala za sezono 2021 in vsebuje drastično omejitev proračunov.

Z zadnjim predlogom novega pravilnika, ki ga je F1 ekipam posredovala Liberty Media, so se strinjale zgolj ekipe Mclaren, Renault, Alfa Romeo in Williams, medtem ko mu vsi ostali, na čelu še Ferrarijem in Mercedesom nasprotujejo.

Ekipe Ferrari, Mercedes in Red Bull so medtem že pripravile svoj predlog, ki ga bo tehnična skupina Formule 1 obravnavala na naslednjem zasedanju, ki bo 16. oktobra.

Zadnji rok do katerega morajo ekipe in vodstvo Formule 1 uskladiti tehnični pravilnik za F1 sezono 2021 je 31. oktober, v nasprotnem primeru pa bi se lahko zgodilo, da bi pravilnik tudi za sezono 2021 ostal nespremenjen, kar pa bi lahko imelo usodne posledice za kakšno izmed manjših ekip.

Ferrari bi lahko pri pogajanjih o novi pogodbi Concorde uporabil tudi svojo pravico veta, čeprav so v Maranellu zatrdili, da si te možnosti ne želijo uporabiti.

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje