Italijanski mediji: Velikan Hamilton je s slabšim bolidom premagal Ferrari

0

Italijanski tisk je po dirki za VN Mehike pohvalil izjemno predstavo Lewisa Hamiltona, ki je kljub slabšemu bolidu premagal Ferrari.

Hamilton je dirko za VN Mehike na stezi bratov Rodriguez pričel kot tretji, nato pa je po zaslugi Ferrarijevih strateških napak in briljantne vožnje slavil veliko zmago, po kateri ga do šestega naslova svetovnega prvaka ločijo še štiri točke.

Italijanski mediji so se tokrat bolj kot na Ferrari osredotočili na Hamiltonovo izjemno predstavo, s katero je uspel poraziti italijansko ekipo kljub dejstvu, da je imel v Mehiki slabši bolid.

Gazzetta dello Sport

“Petkratni svetovni prvak je prikazal še eno mojstrovino in to na progi, kjer njegov Mercedes ni bil najhitrejši bolid. Premagal je Ferrari in Red Bull ter se polovico dirke upiral pritisku Sebastiana Vettla, ki je imel bolj sveže pnevmatike.

Zdelo se je, da bo Vettel Britanca brez težav prehitel, vendar ne. Hamilton je, tako kot že večkrat, presegel številke in logiko. Uspel je obvladati dotrajane pnevmatike in vodstvo nad Sebom ter obdržal približno dve sekundi do cilja. Lewis je velikan.”

La Stampa

“Njegova dirka je bila mojstrovina hitrosti in tehnike, ki je osupnila Ferrari.

“Res je, da je Mercedes tvegal z zgodnjim postankom, vendar so to storili z zavedanjem, da imajo izrednega voznika, ki je sposoben upravljati s porabo pnevmatik. Za britanskega voznika je zmaga v Mehiki 83. v njegovi karieri, kar je osem manj od Schumacherjevega rekorda in njegova deseta v sezoni. To za Mercedes in Hamiltona ni bil lahek uspeh. Niso imeli najhitrejšega avtomobila na progi, a so uspeli zmagati zahvaljujoč strategiji in zato, ker je Lewis Hamilton eden najboljših.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje