Horner: Verstappen bi z lahkoto zmagal

0

Šef ekipe Red Bull Christian Horner je bil po koncu dirke za VN Mehike razočaran nad končnim razpletom, saj je prepričan, da bi Max Verstappen brez vseh težav z lahkoto premagal vso konkurenco.

Verstappen je najprej zaradi ignoriranja rumenih zastav izgubil pole position, Nizozemec pa se je nato v uvodnih krogih dirke zapletel še z obema dirkačema Mercedesa. Dirkač Red Bulla je moral po trčenju z Bottasom zaradi predrte pnevmatike zapeljati v bokse, kar je pomenilo, da je padel povsem na začelje startne vrste.

Verstappen se je do konca dirke prebil do šestega mesta, šef Red bulla Christian Horner pa je prepričan, da bi njegova ekipa brez vseh zapletov končala na vrhu.

“Razočarani smo, saj smo imeli ritem za zmago. Max je najprej izgubil pole position, po predrti pnevmatiki pa je bilo upanja na dober rezultat konec. Ko se je vrnil na stezo je bil tudi dve sekundi hitrejši od vodilnih in brez vseh težav bi z lahkoto zmagal. Pozitivna stvar je ta, da imamo dober bolid, ki nam omogoča boj z Mercedesom in Ferrarijem. V Austinu bomo poizkušali znova.”

Verstappen: Živcira me, da je FIA kaznovala samo mene, Hamiltona pa ne

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje