Hamilton: Vettel je delal vse kar je lahko, da bi me izrinil s steze

Lewis Hamilton je po zmagi za VN Mehike izrazil nezadovoljstvo nad dirkanjem Sebastiana Vettla po samem startu, saj je dirkač Ferrarija po Hamiltonovem mnenju z agresivnim zapiranjem tvegal hudo nesrečo.

Hamilton je s tretjega mesta startal zelo dobro, nato pa mu je pot zaprl Sebastian Vettel, ki je Britancu zaprl pot, Hamilton pa je moral s prednjim levim kolesom zapeljati na travo.

Po dirki je Hamilton Vettlovo dirkanje označil kot nevarno.

“Startal sem zelo dobro in hitro sem se bližal Leclercu, nato pa je čez stezo zapeljal Sebastian, ki me je stisnil v kot. Zmanjkalo mi je prostora in lahko bi prišlo do močnega trčenja. Izgledalo je kot, da dela vse vse kar lahko, da bi me izrinil s steze. Moral sem popustiti in posledično sem padel v gnečo, kar je pripeljalo do kontakta z Verstappnom. Bilo je zelo blizu, toda na srečo se je na koncu vse dobro izšlo.”

Preberite tudi  Toto Wolff: Mclaren bi se lahko v sezoni 2020 boril za naslov

3 komentarji

 • Tako se vozi. Za ekipo. Tu ne vidim nič spornega če je zapiranje pravočasno in varno. Če je bil vetel pravočasen, pač mora plin popustiti. Tu ni nobene dileme.

  2
  4
 • Matjan, ti ga pa biksas. To sploh ni bilo pravilno in varno zapiranje. Tako da, sploh skoda debate.

  4
  2
 • Šel je v levo še preden je Hamilton prišel do njega. Ham je imel možnost iti po desni ampak je tam rinil z glavo skozi zid. Seb je naredil vse prav in če bi bilo obratno o tem sploh ne bi debatirali……

  1
  3

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja