Hamilton: Vettel je delal vse kar je lahko, da bi me izrinil s steze

3

Lewis Hamilton je po zmagi za VN Mehike izrazil nezadovoljstvo nad dirkanjem Sebastiana Vettla po samem startu, saj je dirkač Ferrarija po Hamiltonovem mnenju z agresivnim zapiranjem tvegal hudo nesrečo.

Hamilton je s tretjega mesta startal zelo dobro, nato pa mu je pot zaprl Sebastian Vettel, ki je Britancu zaprl pot, Hamilton pa je moral s prednjim levim kolesom zapeljati na travo.

Po dirki je Hamilton Vettlovo dirkanje označil kot nevarno.

“Startal sem zelo dobro in hitro sem se bližal Leclercu, nato pa je čez stezo zapeljal Sebastian, ki me je stisnil v kot. Zmanjkalo mi je prostora in lahko bi prišlo do močnega trčenja. Izgledalo je kot, da dela vse vse kar lahko, da bi me izrinil s steze. Moral sem popustiti in posledično sem padel v gnečo, kar je pripeljalo do kontakta z Verstappnom. Bilo je zelo blizu, toda na srečo se je na koncu vse dobro izšlo.”

guest
3 Comments
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Marjan Kralj

Tako se vozi. Za ekipo. Tu ne vidim nič spornega če je zapiranje pravočasno in varno. Če je bil vetel pravočasen, pač mora plin popustiti. Tu ni nobene dileme.

Jernej M

Matjan, ti ga pa biksas. To sploh ni bilo pravilno in varno zapiranje. Tako da, sploh skoda debate.

Simon Žgur

Šel je v levo še preden je Hamilton prišel do njega. Ham je imel možnost iti po desni ampak je tam rinil z glavo skozi zid. Seb je naredil vse prav in če bi bilo obratno o tem sploh ne bi debatirali……