Wolff: Hamilton bi lahko presegel Schumacherjeve rekorde

0

Mercedesov šef Toto Wolff pravi, da je Lewis Hamilton na dobri poti, da doseže nekatere rekorde, ki jih je v Formuli 1 postavil Michael Schumacher, ob pogoju, da mu bo Mercedes tudi v prihodnosti zagotovil dovolj dober bolid.

Anketa: Bo Lewis Hamilton presegel Schumacherjeve rekorde?

Po doseženi 83. zmagi v Mehiki Hamilton nadaljuje s približevanjem rekordu v zmagah, ki ga je postavil Schumacher zelo visoko. Mercedesov voznik jih je zaenkrat v Formuli 1 dosegel 83 in manjka mu zgolj 8 zmag, da se izenači s Schumacherjevim rekordnimi 91 zmagami.

Wolff: Hamilton razmišlja o Schumacherjevih rekordih

Lewis je v zadnjih 12 mesecih dosegel 18 zmag, zato Wolff meni, da ima Britanec vso potrebno orodja in podporo, ki jo potrebuje, da bi dosegel Schumacherjeve rekorde. Ob tem poudarja, da Nemčevi dosežki ostajajo edinstven del zgodovine Formule 1:

»Mislim, da če si tako nadarjen, kot je on, in trdo delaš, tako kot on, potem se slej ko prej znajdeš v ekipi, ki predstavlja merilo in ti da dobro izhodišče za doseganje uspehov. Ampak, da bi dosegel tisto, kar je Michael dosegel, kar je najboljše doslej, je povsem na drugi ravni od tistega, kar je kdorkoli drug dosegel. To je napor in trdo delo in mislim, da je na dobri poti in da bo še več zmag in več osvojenih prvenstev, s čimer se bo lahko kosal z Michaelom. Menim, da lahko dirka še kar nekaj let kar nenazadnje dokazuje Kimi Raikkonen. Naša naloga je, da mu zagotovimo dober bolid. «

Hamilton: Schumacherjevim rekordom se želim vsaj približati

Hamilton je z zmago v Silverstonu svojo prednost v Svetovnem prvenstvu Formule 1 povečal na 39 točk pred najbližjim zasledovalcem, to je moštvenim kolegom Valtterijem Bottasom. Tako je Britanec še nekoliko bližje šestemu vozniškemu naslovu, s čimer bi za Schumacherjevim rekordom zaostajal zgolj za en naslov, na lestvici vseh svetovnih prvakov pa bi samostojno zasedel drugo mesto, ki si ga trenutno deli s Juanom Manuelom Fangiom.

Katerih 7 Schumacherjevih rekordov lahko preseže Lewis Hamilton

Britanski voznik že ima v rokah rekordno število osvojenih prvih štartnih mest. S trenutnim število 86 je kar krepko presegel Schumacherjev predhodni rekord 68. Hamilton se prav tako približuje Schumacherjevem rekordu mest na stopničkah; Nemec je stal na stopničkah kar 155-krat, Britanec pa je vključno s tem vikendom obeležil svoje 143. mesto med najboljšimi tremi. Mu je pa v Silverstonu uspelo doseči en poseben rekord: največ zmag na dirkah za Veliko nagrado Velike Britanije.

Top 5 F1 rekordov, ki jih bo skoraj nemogoče premagati

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje