Lewis Hamilton: Nikomur, ki dela z mano ne dovolim kupovati plastike

0

Lewis Hamilton se je odzval na obtožbe Fernanda Alonsa, ki je nedavno obsodil Britančeve pozive k večji okoljski ozaveščenosti in jih označil kot dvolične. Britanec je sicer priznal, da kot F1 dirkač ni najboljši vzgled, kljub temu pa meni, da lahko ljudi ozavešča o posledicah posledicah, ki jih prinašajo podnebne spremembe.

Hamilton je potem, ko je nedavno svoje sledilce na Instagramu pozval k veganski prehrani naletel na številne kritike, Britančevo dvoličnost pa je obsodil tudi njegov nekdanji rival Fernando Alonso.

Aktualni svetovni prvak Formule 1 je na obtožbe odgovarjal na tiskovni konferenci pred dirko za VN Mehike.

“Ne bi se počutil dobro, če ne bi s svetom delil tistega v kar verjamem. V zadnjih letih sem spremenil svoj življenjski slog in trudim se biti “ogljično nevtralen.” Prodal sem svoje letalo in tudi letim vse manj. Nikomur, ki dela v moji pisarni ali doma ne dovolim kupovati plastike, hkrati pa skrbim za reciklažo vseh odpadkov.”

Hamilton je hkrati razkril, da bo postopoma zamenjal tudi svoj luksuzni vozni park z bolj varčnimi modeli avtomobilov.

“Nekaterih resnično ne želim prodati, saj sem zanje zelo trdo delal. Po pravici povedano jih vozim izredno malo, večinoma pa uporabljam Mercedesove električne modele. V Londonu imam Maybacha, ki mi je zelo všeč, kljub temu pa ga bom v bližnji prihodnosti zamenjal za hibridni model, ki bi moral biti na voljo kmalu. Pri vsem skupaj ne gre za hitro rešitev, toda zadovoljen sem, da sem začel s spremembami h katerim pozivam tudi vse moje prijatelje.”

Alonso: Hamilton ljudem govori naj ne jedo mesa, sam pa se prevaža z zasebnimi letali

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje