Formula 1 potrdila: Dodatne sprinterske dirke bodo gostili Spa, Soči in Paul Ricard

0

Formula 1 je potrdila, da bodo v primeru dogovora med vsemi F1 ekipami, v prihodnji sezoni dodatne sprinterske dirke na sporedu na dirkališčih v Spaju, Sočiju in v Paul Ricardu.

Tehnični šef Formule 1 Ross Brawn naj bi v Suzuki šefom F1 ekip predstavil format dodatne dirke, ki naj bi trajala 45 minut. Dirkači naj bi startali v obratnem vrstnem redu glede na točkovanje v svetovnem prvenstvu, na dirki bi lahko uporabili zmes pnevmatik po svoji izbiri, postanek v boksih pa ne bi bil obvezen.

Dodatne sprinterske dirke bi bile po predlogu na sporedu v okviru dirk za VN Francije, Belgije in Rusije, njihovo izvedbo pa morajo soglasno potrditi vse F1 ekipe.

[wpmp_header_display name=”F1 Si” type=”type1″ source=”post” categories=”all” posts_source=”all_posts” layout=”layout1″ custom_style=”off” maincolor=”#eeeeee” secondarycolor=”#eeeeee” thirdcolor=”#eeeeee” date=”true” date_format=”F j, Y g:i a” comments=”true” author=”true” category_show=”true” view=”false” social=”true” order=”DESC” orderby=”date” post_type=”undefined” categories_post_type=””]

  

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj