F1 Suzuka: Kvalifikacije v nedeljo zjutraj?

0

Zaradi napovedanih ekstremnih padavin in močnega vetra, ki ga na Japonsko prinaša tajfun Hagibis, bi lahko Formula 1 sobotne kvalifikacije prestavila na nedeljsko jutro, nekaj ur pred dirko za VN Japonske.

Po trenutni vremenski napovedi naj bi super tajfun Hagibis Japonsko zadel v soboto sredi dneva, zaradi obilnih padavin in vetra, ki bo pihal s hitrostjo do 150 km/h, pa je izvedba sobotnih kvalifikacij pod velikim vprašajem.

Združenje F1 dirkačev je tako na vodstvo Formule 1 naslovilo prošnjo ,naj na podlagi vremenske napovedi, kvalifikacije že v petek prestavi na nedeljsko jutro in se tako izogne dolgemu čakanju v nemogočih razmerah, ki bi ogrožale varnost tako F1 karavane, kot vseh gledalcev.

Predsednik združenja F1 dirkačev Romain Grosjean je pred pričetkom dirkaškega vikenda pojasnil stališče dirkačev:

“Po trenutni napovedi naj bi v soboto veter pihal s hitrostjo nad 120 km/h in dirkanje po takšnem vremenu zagotovo ni varno, hkrati pa so takšni pogoji nevarni tudi za navijače. Menimo, da mora biti odločitev o odpovedi kvalifikacij sprejeta najkasneje do petka zvečer.”

Dirka za VN Japonske bo na sporedu v nedeljo ob 7.10 po slovenskem času, kvalifikacije pa bi se ob morebitni sobotni odpovedi lahko pričele ob 2:00, pet ur pred startom dirke v Suzuki.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje