Zakaj se je Vettel izognil kazni

0

Sebastian Vettel se je po kvalifikacijah znašel v preiskavi komisarjev, ker naj bi v svojem edinem hitrem krogu v zadnjem delu kvalifikacij z vsemi štirimi kolesi zapeljal preko bele črte, ki omejuje stezo.

Nemcu je grozil izbris časa, kar bi pomenilo, da bi dirko pričel z 10. štartnega mesta. Komisarji so na koncu vendarle sprejeli odločitev, da dirkača Ferrarija ne kaznujejo, Vettel pa bo zadržal četrto mesto,ki ga je osvojil na kvalifikacijah.

Odločitev komisarjev je v karavani Formule 1 naletela na številne kritike, saj je bila FIA pri kaznovanju tovrstnih prekrškov v preteklosti relativno stroga.

Direktor dirke Michael Masi je razkril, da se je dirkač Ferrarija izognil kazni zaradi majhnega dvoma, saj komisarji niso mogli z gotovostjo potrditi, da je Nemec z vsemi štirimi kolesi zapeljal s steze.

“Večina posnetkov je pokazala, da je bil Vettel z vsemi štirimi kolesi izven s steze, toda pri zračnih posnetkih je izgledalo, kot da je bil s prednjim desnim kolesom vendarle v stiku z belo črto. Izkazan je bil manjši dvom, kar pa je zadostovalo, da se komisarji niso odločili za kazen.”

Preberite tudi  Hamilton jezen: Ste neodgovorni in sebični!

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj