Viroza na TV3 in zakaj si Slovenija zasluži bizarne prenose F1 dirk?

8

Zakaj si Slovenija zasluži bizarne prenose F1 dirk?

Vprašanje, ki bi ga lahko obravnavali iz filozofskega, sociološkega, ekonomskega ali kakšnega drugega vidika, toda tako pač je. Slovenija ima normalne prenose motociklizma, kolesarstva in nogometa, medtem ko je Formula 1 enostavno zanič.

Kimi Raikkonen je na dirko v Belgiji prišel z manjšo poškodbo mišice, kar je jasno in glasno povedal vsem zbranim novinarjem v Spa Francorchampsu. Kljub temu, da smo F1 mediji o tem poročali v času petkovih prostih treningov, je eden izmed komentatorjev televizije TV3 pred kvalifikacijami predaval o tem, kako je Kimijev nastop ogrožen zaradi “viroze”. Tudi ko ga je na zmoto subtilno želel opozoriti njegov kolega, se “glavni” komentator ni dal in navrgel še eno o Kimijevem “kašljanju”.

Zgornji primer je zgolj pljunek v morju izmišljotin in napačnih informacij, ki smo jih v F1 prenosih slišali v zadnjem letu in pol. Nepoznavanje pravil, neažurnost  informacij in voditeljica, ki nima pojma so dejstvo, ki ga pač moramo požreti, saj so se na TV3 potrudili, da so vsi tuji programi zatemnjeni. Nauk: Plačaj za F1 TV ali se pridruži ekscesni paradi kaosa na TV3.

Prenos F1 na TV3 je planet izgubljen nekje med galaksijami na katerem dejstva izgubijo vsakršno vrednost, diskusija o dogajanju v elitnem dirkaškem razredu pa postane čudna zmes abstrakcije realnosti in gostilniške debate. Dovoljeno je praktično vse.

Zakaj si Slovenija zasluži bizarne prenose F1 dirk? Očitno si jih pač že.

guest

8 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Jernej19

Hvala Bogu, da vsaj nekdo prenaša F1. Ne vem čemu (pa čeprav priznamo da ni vse top) takšno zgražanje, to ni na nivoju portala, ki ga rad spremljam. Želim le konkretne novice F1, ne pa blatenja.
Lp,
JM

Boko loko

Članek je čisto na mestu. Zaradi takih nebuloz, sem se naročil na F1 TV. Najboljša odločitev.

Dejan Joksimovič

Hvala bogu plačujem F1TV vredno vsakega centa. Na dveh dirkah sem umrl probleme z povezavo vendar so mi vrnili vsakič po 3 evre.

Vesoljc

Res je malo prevec blatenja. Formulo spremljam ze kaksnih 28 od 38 let svojega zivljenja. Trenutno tv3, predlani in lani sky in chanel 4. Ja zvok in pred-oddajo ni za gledat. Zaradi 2 letne hcerke itak nic ne cujem. Celo zgledata cudno in imata izmisljene nebuloze. Ja pac smo ena mala zakotna drzava in imamo vsaj tv3 prenos…na tiho 🙂 ja alešič je bil zakon pac spomin na mladost, sky in chanel 4 si pa lahko gledal 4do5ur kar so imeli prenos..na tv3 pa pac samo dirko 🙂 na tiho…pac tko je…sej tudi oni ne bodo dolgo..si predstavljam da mata… Preberi več

Nejc V.

Sam sem že pred časom pod podobnim člankom na tem portalu napisal tole: Naj TV3 prenaša Formulo 1, sploh nimam nič proti temu, samo naj ostali programi ne bodo zatemnjeni.

rok

Se strinjam s člankom. Žalostno da ne premoremo 1ga primernega komentatorja. Čisto vsako dirko poslušamo neka izmišljena dejstva oz bolj predvidevanja kot dejstvo. In oglašata se takrat ko bi radi slišali vezo in potem jih celi krog poslušamo spet kaj ona dva predvidevata kaj so dirkaču sporočili iz pedoka. Nič drugega kot amaterji. Verjamem da je delo težko ampak tudi sam nisem frizer ker mi to pač ne gre in me ne zanima. Morala bi biti bolj ažurna in opravit svoje delo 100% ali pa biti tiho če nista sigurna. Drugače pa hvala TV3 za trud in prenos, pa čeprav… Preberi več

Giga Goršek

Ja, tudi jaz spremljam F1 že več desetletij in moje mnenje je takšno, da voditelji pač tisti, ki niso na terenu nimajo podatkov in pogledov kot ostali to je treba vzeti v zakup je pa veliko boljše, da včasih nekdo ” bluzi ” ampak se trudi in umirjeno vodi zadevo F1, kot pa voditelj Ališič, ki v začetku njegovega vodenja na pop tv sploh ni imel pojma v F1 in je včasih v medijih to tudi priznal, ko pa se je z leti o F1 bolj izobrazil in bil tudi na terenu seznanjez z podatki iz prve roke pa je… Preberi več