Steiner: Wehrlein se mi je ponujal, a sem ga zavrnil

Šef ekipe Haas Guenther Steiner je razkril, da je med dirkaški vikendom v Monzi do njega pristopil Ferrarijev rezervni dirkač Pascal Wehrlein in mu ponudil svoje dirkaške usluge za sezono 2020. Steiner, ki je nemškega dirkača takoj zavrnil je potrdil, da sta kandidata za sedež pri ameriški ekipi zgolj Romain Grosjean in Nico Hulkenberg.

Medtem ko ima Kevin Magnussen že zagotovljen sedež za sezono 2020, bo ekipa Haas drugega dirkača izbrala med Romainom Grosjeanom in Nicom Hulkenbergom. Steiner je zatrdil, da bo odločitev sprejeta do dirke v Singapurju, hkrati pa je razkril, da je za prost sedež poizvedoval tudi Pascal Wehrlein, ki trenutno opravlja vlogo testnega dirkača ekipe Ferrari.

“V Monzi je k meni prišel Wehrlein, ki ga je zanimalo kakšne so njegove možnosti, da bi prihodnje leto dirkal za našo ekipo. Povedal sem mu, da nimam možnosti, saj že dve leti ne dirka v Formuli 1. Potrebujemo dirkača, ki ima veliko izkušenj in v F1 dirka že vrsto let. V konkurenci sta ostala Grosjan in Hulkenberg, odločitev pa bomo sprejeli do Singapurja.”

 

Preberite tudi  Raikkonen s kaznijo petih startnih mest

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja