Rosberg: Leclerc je imel srečo, da ni bil kaznovan

0

Svtovni prvak iz sezone 2016 Nico Rosberg je prepričan, da je imal zmagovalec dirke za VN Italije Charles Leclerc veliko srečo, da zaradi agresivnega zapiranja Lewisa Hamiltona ni prejel kazni pribitka petih sekund.

Hamilton, ki je dirko v Monzi končal na tretjem mestu je po postankih v boksih napadel vodilnega Leclerca, Monačan pa je v drugi šikani agresivno ubranil svoj položaj. Hamilton je zapeljal na izletno cono, komisarji pa so Leclercu pokazali zgolj opozorilo

Rosberg je prepričan, da bi bil Leclerc v primeru, da bi komisarji FIE striktno upoštevali veljavna pravila nedvomno deležen kazenskih sekund.

“Pravila so tukaj jasna. Dirkač mora svojemu tekmecu vselej pustiti prostor širine bolida in v kolikor bi komisarji pravila striktno upoštevali, bi Leclercu podelili kazen petih sekund. Po drugi strani pa je dirketor dirke Masi pojasnil, da so po Vettlovi kazni v Kanadi ekipe same želele, da se v tovrstnih primerih dirkaču najprej izreče opozorilo in to je FIA tudi storila. Po mojem mnenju so se odločili pravilno, toda sedaj je nujno, da enako ravnajo tudi v prihodnosti.”

Preberite tudi  Turrini: Ferrarijevi inženirji niso navdušeni nad novim bolidom

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj