Renault: Že pred nekaj dirkami smo presegli mejo 1000. konjskih moči

0

Šef ekipe Renault Cyril Abiteboul je po dirki v Monzi potrdil nevedbe vodje oddelka za razvoj pogonskih sklopov Remija Taffina, da je Renault že pred časom presegel magično mejo 1000. konjskih moči.

Renault je dirko za VN Italije končal tik za najboljšimi tremi, Daniel Ricciardo in Nico Hulkenberg pa sta celoten konec tedna v Monzi dokazovala, da je francoski proizvajalec na področju moči svoje pogonske enote resnično storil velik korak naprej.

Vodja Renaultovega oddelka za F1 pogonske enote Remi Taffin je že pred nekaj tedni potrdil, da je francoski proizvajalec magično mejo že presegel.

“Dejstvo je, da največjo moč dosežemo v kvalifikacijah in takrat lahko tudi presežemo 1000 konjskih moči. Na dirki se moč običajno giblje med 950 in 960 konjskimi močmi. Veliko je odvisno od steze in temperatur.”

Taffinove besede je po dirki v Monzi potrdil tudi šef ekipe Renault Cyril Abiteboul.

“Imamo odličen pogonski sklop in o tem ni nobenega dvoma, čeprav nekateri na ta račun zbijajo šale. Že pred nekaj dirkami smo presegli 1000 konjskih moči in tudi GPS podatki to jasno dokazujejo. Seveda takšne moči ne moremo uporabljati vseskozi, saj bi s tem ogrozili predvideno življenjsko dobo posamezne enote.”

Verstappen: Če ima Renault 1000 konjskih moči, potem imajo zares slab bolid

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje