Prost: Renault se je moral rešiti “negativnega” Hulkenberga

0

Legenda Formule 1 in neizvršni direktor ekipe Renault Alain Prost je zadovoljen, da bo v sezoni 2020 Nica Hulkenberga zamenjal Esteban Ocon, saj je bil po njegovem mnenju Hulkebergov pristop negativen in pesimističen.

Ekipa Renault potrdila, da bo v F1 sezoni 2020 Nica Hulkenberga zamenjal dosedanji testni dirkač Mercedesa Esteban Ocon. Francoz bo tako s sezoni 2020 za volanom francoskega Renaulta združil moči z Danielom Ricciardom, medtem ko si bo moral Nico Hulkenberg poiskati novega delodajalca.

Alain Prost je pred, da je Renault sicer najprej želel obdržati Hulkenberga, a Nemec ni sprejel ponujene pogodbe.

“Hulkenbergu smo ponudili pogodbo za 2020 z možnostjo podaljšanja še za dodatno leto. Nico je naš predlog zavrnil, saj je želel dvoletno pogodbo. Ne želim razkrivati podrobnosti, toda na koncu smo se odločili za Estebana, ki bo v našo ekipo vnesel potrebno svežino. Dejstvo je, da je bil Nico preveč negativen. Njegove izjave, da tudi v sezoni 2020 nimamo nobenih možnosti so bile po mojem mnenju pretirano pesimistične. Prepričan sem, da bo Ocon bistveno bolj motiviran, njegov pristop k dirkanju za Renault pa izrazito pozitiven.”

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje