Nick Fry: Mercedes je želel Heidfelda, Hamilton je bil plan B”

0

Nekdanji šef Mercedesa v Formuli 1 Nick Fry je v svoji knigi “Survive. Drive. Win” razkril, da je Mercedes po odhodu Michaela Schumacherja najprej želel pripeljati Nicka Heidfelda, medtem ko je bil petkratni svetovni prvak Lewis Hamilton šele druga izbira ekipe srebrnih puščic.

Hamilton je pri Mercedesu leta 2013 zamenjal legendarnega Michaela Schumacherja, v prihodnjih letih pa je za ekipo iz Brackleya osvojil štiri naslove svetovnega prvaka.

Nick Fry, ki je v času Schumacherjevega dirkanja za Mercedes zasedal položaj izvršnega direktorja ekipe je razkril, da Lewis Hamilton ni bil prva izbira za Schumacherjevo zamenjavo za volanom srebrnega bolida.

“Sam sem bil pristaš Hamiltonovega prihoda, toda vodstva Mercedesa nikakor nisem uspel prepričati, da je Lewis prava izbira. Večkrat so nas poslali naj poiščemo alternative. Iz kakršnegakoli razloga smo se pogovarjali z dirkači kot je bil Nick Heidfeld, ki je bil izredno zainteresiran, da bi dirkal za Mercedes. Šlo je celo tako daleč, da mi je neprestano pošiljal slike sebe in svoje družine ter svojega psa, sa bi pritegnil moj interes.”

Preberite tudi  Haas se vrača k stari barvni podobi

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj