Nevrologinja: Michael Shumacher lahko joče in premika prste

0

Strokovnjakinja s področja nevrologije Matilde Leonardi meni, da je sedemkratni svetovni prvak Formule 1 Michael Schumacher v stanju “minimalne zavesti”, ki mu omogoča jok in premikanje glave in prstov.

Po poročanju pariškega Le Parisien so Schumacherja v strogi tajnosti pripeljali v Pariz, kjer bo na kardiovaskularnem oddelku bolnišnice Georges-Pompidou deležen posebne celične terapije pod vodstvom priznanega kirurga Philippa Menascha, ki ga francoski mediji opisujejo kot pionirja celične kirurgije pri preprečevanju odpovedi srca.

Legendarni nemški dirkač še zmeraj okreva po hudi smučarski nesreči leta 2013, njegovo zdravstveno stanje pa vse do danes ostaja strogo varovana skrivnost.Eden izmed zaposlenih v pariški bolnišnici, ki je želel ostati neimenovan je za francoske medije razkril določene podrobnosti o Nemčevem zdravstvenem stanju:

“Michael se nahaja v mojem oddelku in lahko zatrdim, da je “priseben” in se zaveda svoje okolice.”

Direktorica milanskega nevrološkega inštituta in članica italijanskega nevrološkega društva Matilde Leonardi pa meni, da je Schumacher v stanju t.i. “minimalne zavesti”.

“Glede na dejstva, ki jih poznamo obstaja razlika med “vegetativnim” in stanjem “minimalne zavesti”. Pacienti, ki so v Schumacherjevem stanju lahko odpirajo oči, obrnejo glavo ko jih kdo pokliče, ob vprašanju premikajo prste in jočejo.”

Matilde Leonardi je na vprašanje ali je odločitev o zdravljenju Schumacherja s celično terapijo pravilna odločitev odgovorila.

“Trenutno ne obstajajo znanstveni dokazi, ki kažejo na obstoj in učinkovitost takšnega zdravljenja pri pacientih v stanju minimalne zavesti.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje