Leclerc si je izboril višjo plačo

0

Charles Leclerc letos vozi svojo prvo sezono za Ferrari in kakor kaže, to ni njegovo zadnje leto pri ekipi iz Maranella. Ne le da mu nameravajo za sezono 2020 pripraviti novo pogodbo, pač pa bo le-ta vsebovala precej višjo plačo, po nekaterih napovedih celo trikratno trenutni, ter še višje dodatke za uspešnost.

Leclerc je pred letošnjo sezono pri Ferrariju zamenjal Kimija Raikkonena, kar je dvignilo veliko prahu. Marsikdo namreč ni verjel, da je mlad Monačan že pripravljen za vstop v tako veliko in zahtevno ekipo, kot je Ferrari.

Toda Leclerc je dvome kmalu razblinil, saj je že v prvi polovici sezone 2019 z nekaj odličnimi predstavami upravičil visoka pričakovanja tako Ferrarija kakor tudi zelo zahtevne italijanske javnosti. Marsikoga, ki je vanj dvomil, je uspel prepričati, da bo v prihodnosti eden izmed glavnih akterjev za osvojitev naslova svetovnega prvaka, navaja Formula Passion.

Video: Tifosi Leclercu namenili stoječe ovacije

Prejšnji vikend je na dirki v belgijskem Spaju Charles Leclerc prišel tudi do svoje prve zmage v Formuli 1, na dirki za VN Italije je osvojil že svoj četrti pole position in v nedeljo drugo zmago na ferrarijevem domačem terenu. S svojo odlično formo in dobrimi nastopi, za razliko od Vettla, je sprožil vprašanje o prvem vozniku pri Ferrariju.

Pri La Gazzetta dello Sport poročajo, da pri Ferrariju že razmišljajo o podaljšanju sodelovanja z monaškim voznikom in seveda tudi o boljši ponudbi, s katero ga želijo obdržati najmanj do konca sezone 2024. Trenutno naj bi prejemal plačo v višini 2 milijona evrov letno, kar pa naj bi se potrojilo do leta 2021.

Binotto potrjuje, da bo Leclerc ostal član ekipe Ferrari ter da mu bodo pripravili novo pogodbo:

»Pogodbe z vozniki se ponovno pripravijo, kadar za to obstajajo razlogi in pogoji. S Charlesom smo investirali v prihodnost in Seb je vesel, da je z nami. V sezoni 2020 bosta ferrarijev vozniški dvojec še vedno sestavljala onadva.«

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje