Komentar dirke: Leclerc zmagal za Huberta, za Ferrari in za motošport

0

Pierre Gasly je na nedeljsko jutro v Spa Francorchampsu pristopil do Charlesa Leclerca in mu dejal: “Zmagaj za Anthoina”. Leclerc je na legendarni stezi dirkal in zmagal za prijatelja, za Ferrari in za celotni motošportni svet.

Motošport se je po tragični smrti mladega francoskega dirkača združil v veliko družino in zdelo se je, da ni bilo nikogar, ki Charlesu Leclercu ne bi privoščil, da prav on zmaga na dirki, ki je dan prej vzela njegovega dobrega prijatelja. Celo šef Mercedesa Toto Wolff je po dirki dejal: “Danes je tako moralo biti.”

Leclercu, ki je bil po prijateljevi smrti vidno pretresen, se je uspelo zbrati, odmisliti vse emocije in zmagati v čast Anthoina Huberta. Monačan je dirkal v slogu največjih, svojo prvo zmago pa je dosegel na najbolj sloviti stezi na svetu, kjer je prvič slavil tudi legendarni Michael Schumacher.

Leclerc je je zmagal tudi za Ferrari, ki je to zmago krvavo potreboval. Po hudem porazu v Budimpešti, si je Scuderia s slavjem v Spaju povrnila vsaj kanček že močno načete samozavesti, Ferrari pa v Monzo odhaja z dodatno energijo.

Naposled je Charles Leclerc zmagal tudi zase. Dokazal je, da sodi med najboljše in še enkrat več potrdil, da lahko od njega v prihodnosti pričakujemo velike stvari. Če se je Monačanu letos zmaga že dvakrat za las izmuznila iz rok, je bila danes v Spaju usoda na njegovi strani. Tako je pač moralo biti.

Matej Plešej

 

Preberite tudi  Formula 1 2020: Kakšne spremembe pravil prinaša nova F1 sezona?

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj