Kirurg: Dvomim, da je Schumacher v Parizu zaradi možganske terapije

0

Kirurg, ki je dobro seznanjen z delovanjem bolnišnice v Parizu, kjer se trenutno zdravi Michael Schumacher dvomi, da so sedemkratnega svetovnega prvaka Formule 1 v francosko prestolnico prepeljali zaradi možganske terapije.

Po poročanju pariškega Le Parisien so Nemca v strogi tajnosti pripeljali v Pariz, kjer bo na kardiovaskularnem oddelku bolnišnice Georges-Pompidou deležen posebne celične terapije pod vodstvom priznanega kirurga Philippa Menascha, ki ga francoski mediji opisujejo kot pionirja celične kirurgije pri preprečevanju odpovedi srca.

Profesor Michel Puceat, ki je blizu ekipi, ki zdrav Schumacher meni, da je Schumacher prispel v Pariz zaradi težav s srcem.

Puceat je za La Gazzetta dello Sport povedal:

“Brez klinične slike je težko soditi kakšno terapijo prejema Schumacher, toda če vzamemo v obzir mesto kam so ga prepeljali in ekipo, ki ga zdravi ne gre za možgansko terapijo. Po mojih informacijah študije, ki bi potrjevale tovrstno terapijo ne obstajajo, saj so so takšne celice nepovratno mrtve. Bolj verjetno ga zdravijo zaradi vnetja drugih organov kot je srce.”

Nevrologinja: Michael Shumacher lahko joče in premika prste

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje