Kimi Raikkonen se na vročino Singapurja pripravlja na -131°C

0

Dirkač ekipe Alfa Romeo Kimi Raikkonen je na družabnem omrežju Instagram objavil fotografijo svojih priprav pred dirko za VN Singapurja. Finec z vzdevkom “Iceman” v popolnosti opravičuje svoj sloves, saj čas pred naslednjo dirko preživlja v posebni komori pri -131°C.

Raikkonen je nedavno v pogovoru za AS priznal, da po dolgi dirkaški karieri čuti bistveno več bolečin kot jih je v mladosti.

Po dirkah zmeraj čutim bolečine. Dejstvo je, da se staram in prihajam na točko, ko me vse boli. Težava ni v vratu, temveč bolečine v hrbtu. Ne spomnim se kdaj je bilo nazadnje tako slabo.

Kimi je tako v sodelovanju s podjetjem Cryotech Nordic pričel z krioterapijo v posebni komori, kjer temperatura okoliškega zraka znaša neverjetnih -131°C, temperatura kože pa se za kratek čas zniža na vsega nekaj stopinj Celzija.

 

 

View this post on Instagram

 

Getting low temperatures before Singapore. @cryotechnordic #xcryo #cryocabin #prorecovery

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on

Krioterapija celotnega telesa se izvaja v komori pri temperaturi od -130°C do -160 °C, v atmosferi uplinjenega kriogeničnega plina. Proces krioterapije deluje tako, da se v kratkem času temperaturo kože zniža na le nekaj stopinj Celzija. Na podlagi doslej objavljenih rezultatov raziskav je zgoraj navedeni razpon temperature optimalen za doseganje pričakovanih koristnih učinkov, ki jih ima človeški organizem pri izpostavljanju nizkim temperaturam.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj