Kdo je Hrvat, ki je s 6 metrsko zastavo v Monzi skoraj prekril Leclerca

0

Charles Leclerc je na dirki za VN Italije Ferrari po devetih letih vrnil na najvišjo stopničko Monze, Monačana pa je najvišji stopnički skoraj dobesedeno “zasenčila” gigantska hrvaška zastava z napisom “Čapljina”. Kdo je torej Hrvat, ki je reden gost F1 dirk že več 25. let?

To je Ivica Perić, bosanski Hrvat iz Čapljine v BIH, poklicni voznik tovornjaka in velik navijač ekipe Ferrari za katero navija že več kot četrt stoletja.

Svojo zgodbo je Ivica Perić razkril v pogovoru za Jutranji.hr:

25 let nisem zamudil niti ene F1 dirke v Monzi ali v Imoli, kar sem prisegel ko sem se leta 1994 znašel v Imoli na tisti tragični dirki na kateri je življenje izgubil veliki Ayrton Senna. Sem velik oboževalec Ferrarija, v Čapljini pa je vedno dobra ekipa s katero že vrsto let skupaj hodimo na dirke F1 v Monzo.

Ivica Perić

Perić je hkrati poudaril, da nobene dirke ne obišče brez svoje velike zastave:

“To zastavo na dirko nosim že leta in nanjo sem zelo ponosen. Včasih jo obesim na tribuno ob stezi, včasih pa z njo maham pod odrom za zmagovalce. Toda za četrt stoletja moje prisotnosti v Monzi in 90 let Scuderie Ferrari sem si rekel, če Ferrari zmaga, bom razvil zastavo tako, da bo ves svet videl, da ima Ferrari navijače tudi v Čapljini.”

vir: Jutranji.hr 

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj