Kdo je Hrvat, ki je s 6 metrsko zastavo v Monzi skoraj prekril Leclerca

Charles Leclerc je na dirki za VN Italije Ferrari po devetih letih vrnil na najvišjo stopničko Monze, Monačana pa je najvišji stopnički skoraj dobesedeno “zasenčila” gigantska hrvaška zastava z napisom “Čapljina”. Kdo je torej Hrvat, ki je reden gost F1 dirk že več 25. let?

To je Ivica Perić, bosanski Hrvat iz Čapljine v BIH, poklicni voznik tovornjaka in velik navijač ekipe Ferrari za katero navija že več kot četrt stoletja.

Svojo zgodbo je Ivica Perić razkril v pogovoru za Jutranji.hr:

25 let nisem zamudil niti ene F1 dirke v Monzi ali v Imoli, kar sem prisegel ko sem se leta 1994 znašel v Imoli na tisti tragični dirki na kateri je življenje izgubil veliki Ayrton Senna. Sem velik oboževalec Ferrarija, v Čapljini pa je vedno dobra ekipa s katero že vrsto let skupaj hodimo na dirke F1 v Monzo.

Ivica Perić

Perić je hkrati poudaril, da nobene dirke ne obišče brez svoje velike zastave:

“To zastavo na dirko nosim že leta in nanjo sem zelo ponosen. Včasih jo obesim na tribuno ob stezi, včasih pa z njo maham pod odrom za zmagovalce. Toda za četrt stoletja moje prisotnosti v Monzi in 90 let Scuderie Ferrari sem si rekel, če Ferrari zmaga, bom razvil zastavo tako, da bo ves svet videl, da ima Ferrari navijače tudi v Čapljini.”

vir: Jutranji.hr 

 

 

Preberite tudi  Lewis Hamilton vs Marc Marquez: Primerjava med legendama F1 in MotoGP

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja