Ferrari: Kvalifikacijski incident ne bo vplival na odnos med Vettlom in Leclercom

Šef ekipe Ferrari Mattia Binotto je prepričan, da dogajanje v tretjem delu kvalifikacij pred dirko za VN Italije ne bo vplivalo na odnose med dirkačema ekipe iz Maranella Sebastianom Vettlom in Charlesom Leclercom.

Sebastian Vettel je bil po četrtem mestu na kvalifikacijah pred dirko za VN Italije v Monzi močno razočaran, saj je prepričan, da bi lahko ob primernem zavetrju osvojil najboljši štartni položaj.

Vettel, ki je v prvem poizkusu Charlesu Leclercu nudil zavetrje je po kvalifikacijah razkril, da bi mu moral Monačan v drugem poizkusu vrniti uslugo, česar pa Leclerc ni želel storiti.

Šef ekipe Ferrari Mattia Binotto je svojemu varovancu Charlesu Leclercu po veličastni zmagi v Monzi po radijski zvezi izrekel besede: “Perdonato” oziroma “oproščeno ti je”.

Čeprav ni želel razkriti podrobnosti, je Binotto po dirki priznal, da so se njegove besede navezovale na dogodke iz sobotnih kvalifikacij, ko bi moral Leclerc v drugem kvalifikacijskem poizkusu svojemu moštvenemu kolegu Sebastianu Vettlu nuditi zavetrje, česar pa Monačan ni želel storiti.

Binotto je kljub kvalifikacijskemu zapletu prepričan, da dogajanje v Monzi ne bo vplivalo na odnose med Vettlom in Leclercom.

“To kar se je zgodilo ne bo vplivalo na odnose med našima dirkačema. O zadevi smo se pogovorili in Sebastian je rekel, da moramo obrniti stran in gledati naprej. To ne pomeni, da se kaj takšnega ne bo ponovilo, saj nikoli ne veš kaj se bo zgodilo. Prepričani pa smo, da smo se naučili lekcijo za prihodnost.”

Preberite tudi  Video: Albon postavil najhitrejši čas, nato pa trčil v zaščitno ograjo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja