Binotto izdal: F1 bo prihodnje leto dobila dodatno sprintersko dirko

0

Šef ekipe Ferrari Mattia Binotto je v pogovoru za Gazzetto dello Sport razkril, da so F1 ekipe dosegle dogovor o dodatni sobotni sprinterski dirki, ki bo določila startno vrsto za nedeljsko dirko.

Načrtovano prenovo formata dirkaškega vikenda, del katerega bi bila tudi “sprinterska” dirka po vzoru Formule 2, je že pred dirko v Belgiji razkril tehnični šef najhitrejšega športa Ross Brawn.

Šef ekipe Ferrari Mattia Binotto je v pogovoru za Gazzetto dello Sport potrdil, da so ekipe dosegle dogovor o dodatni dirki:

“Vse ekipe, vključno z nami so rekle “da”. Moralo bi se zgoditi že prihodnje leto.”

Format dirkaškega vikenda s tremi prostimi treningi, kvalifikacijami in dirko že dolgo vrsto let ostaja nespremenjen, po besedah Rossa Brawna pa si F1 želi določene spremembe na tem področju:

“V prihodnjem letu bi bilo zelo dobro preizkusiti nekaj novih stvari. Bolidi bodo ostali bolj ali manj nespremenjeni, kar nam bo omogočalo stabilno platformo za eksperimentiranje s formatom dirkaškega vikenda. Zelo zanimivo bi bilo videti kako bi se obnesla dodatna sprinterska dirka z obrnjeno startno vrsto, hkrati pa bi lahko nekaj spremenili tudi pri formatu kvalifikacij in prostih treningov.”

 

Preberite tudi  Novi Mercedes W11 prihaja na valentinovo

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj