Alonso v pripravah na Dakar prevrnil svojo Toyoto

0

Fernando Alonso, ki se te dni mudi na svoji prvi uradni “off road” preizkušnji v Južni Afriki, je drugi dirkaški dan končal s prevračanjem svoje Toyote. Na srečo sta jo dvakratni svetovni prvak Formule 1 in njegov navigator Marc Coma odnesla brez poškodb.

Alonso je pričel s pripravami na rally Dakar, na prvo uradno preizkušnjo pa se je Španec podal v JAR, kjer skupaj z rojakom Marcom Como nastopa na dirki Lichtenburg 400. Alonso je prvi dirkaški dan končal na tretjem mestu, medtem ko je drugi dan končal s prevračanjem svoje Toyote, ki je obstala na boku. Alonso in Coma v nesreči nista utrpela poškodb, a sta zaradi močno poškodovanega dirkalnika izgubila veliko časa.

 

Dvakratni svetovni prvak Formule 1 bo na Dakarju 2020 dirkal s Toyoto Hilux, njegov navigator pa bo večkratni zmagovalec legendarnega rallya med motociklisti Marc Coma.

Alonso je sicer v začetku leta na puščavskih sipinah v Afriki že preizkusil Toyotin Dakar dirkalnik, Španec pa si po zmagi v Le Mansu in osvojitvi naslova serije WEC, želi spisati novo poglavje v zgodovini motošporta.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje