Williams: Kubica ima enak bolid kot Russell

0

Eden izmed glavnih inženirjev ekipe Williams Dave Robson pojasnjuje, da imata Robert Kubica in George Russell na voljo povsem enaka bolida, Kubičine težave pa pripisuje zlasti pnevmatikam.

Robert Kubica se je v letošnji sezoni vrnil v Formulo 1 z veliko vnemo in medijskim pompom. Njegova vrnitev se je po grozljivi rally nesreči, zaradi katere je utrpel trajne poškodbe roke, zdela skorajda nemogoča. Poljak, ki se v letošnjem Williamsovem bolidu nikakor ne znajde meni, da je Williams odgovoren za to, da njegov povratek ni tako veličasten, kakor bi lahko bil, saj s slabim bolidom pač ne more prikazati vsega, kar je sposoben.

Kubica je že nekajkrat izrazil dvom, da je njegov bolid identičen tistemu s katerim dirka njegov moštveni kolega George Russell, kar pa Robson zanika.

“Zadevo smo večkrat analizirali in z gotovostjo lahko trdim, da imata Kubica Russell na voljo enak material. Glede na velik zaostanek, ki ga ima Robert predvidevamo, da je težava v pnevmatikah, kjer ima Kubica bistveno več težav. To bi lahko pojasnilo veliko razliko med našima dirkačema.”

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje