Verstappen: Hamilton nikoli ni doživel pravega pritiska

0
verstappen-hamilton

Max Verstappen je izzval Lewisa Hamiltona s tem, ko je izpostavil, da se petkratni svetovni prvak nikoli ni soočal z velikim pritiskom, ki bi mu ga povzročal moštveni kolega. Hamilton je Verstappnu na opazko odvrnil, da ga je pripravljen sprejeti za moštvenega kolega in tekmeca pri Mercedesu.

Verstappen in Hamilton moštvena kolega? Ne vem če si Hamilton želi dirkati za Red Bull

V intervjuju za Motorsport Magazine je Verstappen dejal, da Hamilton »nikoli ni doživel pravega pritiska s strani moštvenih kolegov«. Omenil je boj med Hamiltonom in njegovim moštvenih kolegom Rosbergom iz leta 2016, ki se je končal z Lewisom kot poražencem. Izpostavil je, da čeprav je okvara pogonskega sklopa v Maleziji drago stala Hamiltona, »je imel po poletnem premoru nekaj slabih štartov in napak, zaradi katerih je izgubil prvo mesto«.

Mercedes še zaenkrat skriva, kdo bo vozil ob Hamiltonu v sezoni 2020, ko Valtteriju Bottasu poteče pogodba. Hamilton je včeraj v pogovoru z novinarji na Hungaroringu dejal, da zanj ne bo nikakršna težava, če se bo ekipi pridružil Verstappen:

»Kot sem že rekel, rad sodelujem z Valtterijem. Ne vem, kako bi ta dinamika delovala v ekipi, toda ne trdim, da ne bi. Vidim prednosti in potencialne slabosti. Seveda vedno obstajajo pozitivni in negativni odnosi med različnimi ljudmi, s katerimi delate, vendar nimam posebnega mnenja o tem. Na nek način mi to dobro uspeva, ker ljudje trenutno pišejo, vidim zgodbe o tem, da ‘imava različne bolide’, kakor da je to edini način, in imam priložnost, da povem, da to ni res.«

Rosberg: Verstappen je boljši od Hamiltona

Na zadnjih sedmih dirkah sezone 2019 sta zmagovala prav Verstappen in Hamilton, toda na zadnjih treh dirkah je voznika Red Bulla odnesel dve zmagi. Hamilton pravi, da na naslednjih dirkah pričakuje izziv v obliki močnega tekmeca, kakršen je Verstappen:

»Mislim, da se je izvrstno odrezal in očitno so se na zadnjih dirkah zelo potrudili. Na zadnji dirki se nismo tako dobro odrezali, precej slabi smo bili, zato je njihovo delo izpadlo še boljše. Kljub temu mislim, da se moramo še naprej osredotočati nase in se ne pustiti motiti z osredotočanjem na druge.«

Hamilton izpostavlja, da je napredek pri Red Bullu opazen in napoveduje, da sedaj prihajajo dirke, kjer bodo lahko pokazali svojo pravo moč:

»Mislim, da bodo tukaj [Hungaroring] verjetno zelo hitri in prišle bodo dirke, kot je Singapur, kjer bodo verjetno pokazali svojo moč. Na splošno skupaj, kot celota, nas počasi dohitevajo. Zdi se mi, da je lažje je dohiteti, kakor ostati v prednosti in biti vodilni v različnih vidikih. Super je videti, kako napredujejo. Želimo si tekmovanja, tako da bomo ne glede na vse pripravljeni na boj.«

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje