URADNO: Albon že v Spaju za Red Bull, Gasly se vrača v Toro Rosso

0

Pri ekipi Red Bull so uradno potrdili, da bo Alexander Albon že na naslednji dirki v Spa Francorchampsu zamenjal Pierra Gaslyja, medtem ko se bo francoski dirkač vrnil v ekipo Toro Rosso.

Pierre Gasly je pred letošnjo sezono v prvi ekipi Rdečih bikov zamenjal Daniela Ricciarda, Francoz pa se v prvi polovici sezone v novi ekipi ni znašel in ni bil dorasel tekmec moštvenemu kolegu Maxu Verstappnu.

Pri ekipi Red Bull so tako sprejeli odločitev, da bo neprepričljivega Gaslya že na naslednji dirki v Spa Francorchampsu zamenjal Alexander Albon, medtem ko se Gasly vrača v Toro Rosso, kjer se bo pridružil Daniilu Kvyatu.

Pri Red Bullu so menjavo svojih dirkačev že uradno potrdili na svoji spletni strani:

Veseli smo, da lahko v svojih vrstah pozdravimo Alexandra Albona, ki bo do konca sezone skupaj z Maxom Verstappnom dirkal za Red Bull. Smo v edinstvenem položaju, saj imamo štiri nadarjene dirkače, ki jih lahko menjamo med ekipama Red Bull in Toro Rosso. Na preostalih devetih dirkah bomo ocenili Albonovo pripravljenost in na podlagi tega bomo sprejeli odločitev, kdo bo za Red Bull dirkal v sezoni 2020.

Helmut Marko: Gasly je prešibak

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje