Simone Resta bo vodil Ferrarijev projekt 2021

0

Šef ekipe Ferrari Mattia Binotto je potrdil, da se nekdanji tehnični direktor Alfe Romeo vrača v Maranello, kjer bo bdel nad projektom izdelave bolida za sezono 2021, ko bo Formula 1 doživela obsežno spremembo tehničnega pravilnika.

Resta bo z delom v Maranellu pričel 1. novembra, pri Ferrariju pa so mu zaupali vodenje projekta 2021, ko bo v veljavo stopila nova pogodba Concorde.

Vrnitev uglednega inženirja je potrdil šef ekipe Ferrari Mattia Binotto:

“Veseli smo, da se v naše vrste vrača Simone Resta, ki bo okrepil tehnično strukturo ekipe Ferrari. Leto 2021 je bližje kot se zdi in Simone je prava oseba za vodenje Ferrarijevega projekta 2021. Formula 1 bo v sezoni 2021 doživela velike spremembe in ne smemo si privoščiti, da bi v novo ero vstopili nepripravljeni.”

Resta, ki je bil vrsto let vodja Ferrarijevega oddelka za izdelavo šasije, je sredi lanske sezone skrivnostno zapustil Maranello in se preselil v Alfo Romeo, kjer je zasedel mesto tehničnega direktorja.

Po povprečnem začetku sezone pa so se že pojavile govorice, da bi se lahko Resta kmalu vrnil v Ferrari, ki naj bi intenzivno iskal nove kadrovske rešitve.

Govorice so nedavno uradno potrdili tudi pri Alfi Romeo, Simone Resta pa je konec julija že zapustil položaj tehničnega direktorja ekipe iz Hinwilla, kjer ga je nadomestil šef aerodinamike Jan Monchaux.

Preberite tudi  Nov udarec za Monako: Princ Albert potrdil, da ima koronavirus

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj