Savdska Arabija namerava zgraditi najdaljšo F1 stezo

Savdska Arabija bo kmalu pričela z izgradnjo super modernega dirkališča Qiddiya, ki bi lahko po dolžini prehitela Spa Francorchamps in postala najdaljša steza v koledarju dirk Formule 1.

Radikalna steza v okviru novega kompleksa Qiddiya, ki bo speljana pod bazenom in naj bi jo zaznamovale številne spremembe nadmorske višine, bi lahko v sezoni 2022 gostila premierno dirko Formule 1 za VN Savdske Arabije.

Gradnjo multi-milijardnega projekta Qiddiya je leta 2017 že napovedal savdski kronski princ Mohammad bin Salman, gradnja gigantskega kompleksa pa naj bi se kmalu tudi pričela, zaključila pa naj bi se leta 2022.

Savdske oblasti so medtem že stopile v stik z Liberty Medio glede možnosti za organizacijo dirke Formule 1 v sezoni 2022, Qiddiya pa naj bi postal nacionalni center zabave in športa, katerega središče bi bila F1 steza, ki bo potekala pod velikim bazenom. Novo dirkališče naj bi po dolžini prehitelo Spa Francorchamps, ki je s 7.004 metri najdaljša steza v trenutnem koledarju dirk Formule 1.

Preberite tudi  Video: Na ciljni ravnini Izgubil zmago, ker je pritisnil gumb za omejitev hitrosti v boksih

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja