Raikkonen dojema pogodbo z Alfo Romeo kot ničvredno

0

Kimi Raikkonen je jasno povedal, da od vodstva Alfe Romeo ne bo sprejel nobenega vmešavanja v njegovo zasebno življenje.

Večina ekip Formule 1 v pogodbo doda klavzulo, ki voznikom prepoveduje, da bi se v prostem času ukvarjali z nevarnimi dejavnostmi ali ekstremnimi športi. Seveda s tem želijo preprečiti morebitne poškodbe, zaradi katerih bi moral voznik izpustiti dirke. Poleg tega morajo vozniki po navadi dobiti posebno dovoljenje od ekipe, če želijo med sezono Formule 1 sodelovati v drugih kategorijah dirkanja.

Vodstvo Alfe Romeo bo očitno moralo preurediti pogodbo, če bodo želeli obdržati talentiranega in izkušenega voznika, kakršen je Kimi. Finec se namreč ne strinja z omejitvami, ki jih postavlja pogodba. Pravzaprav jo dojema kot ničvredno, kakor je ta teden povedal za madžarsko revijo Vezess:

»Nisem prebral pogodbe, ker je ničvredna, kar se mene tiče. Ko smo se prvič pogovarjali z Alfo Romeo-Sauber, sem jim rekel, da bom odšel, če se bodo pritoževali glede takšnih stvari.«

Raikkonen je znan po svoji ljubezni do hitrih vozil, tako na kopnem, kakor tudi v vodi. Prosti čas pogosto preživlja na svojem vodnem skuterju, vozi pa tudi motokros. Kot mnogi Finci je tudi zadnji ferrarijev prvak velik ljubitelj hokeja na ledu, ki je še eden izmed športov, s katerim se ukvarja. Po njegovem mnenju se nima smisla pogovarjati o težavah, še preden se zgodijo:

»V življenju je veliko nevarnih stvari. Seveda je vedno treba biti previden. O težavah se bomo že pogovarjali, če bo do njih sploh prišlo.

Raikkonen je z 39. leti trenutno najstarejši voznik v svetu Formule 1. Z ekipo Alfa Romeo ima sklenjeno pogodbo do konca sezone 2020. Možno je, da bo pogodbo podaljšal še za eno sezono, kar bi pomenilo, da bi bil prvi, ki bi dosegel 350 dirk v svoji karieri voznika Formule 1.

Kakšna bo njegova odločitev, je med drugim odvisno tudi od izida razprav o spremembah pravil v elitnem motošportu za sezono 2021. Pripravljen je tudi sodelovati pri oblikovanju novih pravil:

»Vsi imajo mnenja o pravilih, vendar ne vem, koliko tega upoštevajo. Vozniki želijo vplivati na nova pravila preko GPDA [Grand Prix Association Drivers Association]. Če me vprašajo, jim bom povedal, kaj si mislim. Bomo videli!«

Karkoli se bo zgodilo, ko bo Kimi dokončno odložil čelado, ga zagotovo ne bomo videli kot strokovnega sodelavca v katerikoli ekipi Formule 1, saj meni, da je v sodobni Formuli 1 več politike kakor v večini držav sveta:

»Bog ne daj, ni zame!. Ne gre več!«

Raikkonen: Pri Alfi vedo, da bom odšel če se bodo pritoževali

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj