Profesionalni dirkaški triki, ki jih lahko uporabite pri vsakdanji vožnji

0

Cesta ni dirkaška steza, kljub temu pa se lahko od profesionalnih voznikov naučimo marsikaj, kar lahko koristno uporabimo pri vsakdanji vožnji avtomobila.

V nadaljevanju prispevka boste izvedeli nekaj trikov, ki vam lahko pomagajo pri vožnji vašega jeklenega konjička…

NE OSREDOTOČITE SE NA AVTOMOBIL PRED SABO

USMERITE POGLED TAKO DALEČ KOT JE MOGOČE

Nikoli ne glejte skozi spodnji del vašega vetrobranskega stekla, temveč usmerite pogled tako daleč, kot je mogoče. Pogled v daljavo bo vašim možganom predčasno dostavil informacije o morebitni nevarnosti, le ti pa bodo pravočasno poslali potrebne signale vašim rokam in nogam.

OSREDOTOČITE SE NA SVOJ CILJ

Bodite osredotočeni na točko kamor želite zapeljati vaše vozilo, saj s tem podzavestno prilagajate vaše gibe na način, da boste prišli do končnega cilja. Možgani bodo opravili podzavestno sinhronizacijo vaših rok in nog s katerimi upravljate volan in pritiskate na stopalke.

PRITISNITE JEZIK NA NEBO

V vašem jeziku se skriva izjemno veliko živčnih končičev, ki pošiljajo signale v področje možganov, ki je med drugim odgovorno za ravnotežje. Če jezik pritisnete na nebo boste postali hipersenzibilni na obnašanje vašega vozila, posledično pa boste lahko hitreje odreagirali ob izgubo nadzora nad vašim avtomobilom.

ZAVIRAJTE Z LEVO NOGO

Čeprav boste za to potrebovali malce vaje, lahko zaviranje z levo nogo občutno zmanjša čas ustavljanja vašega vozila. Pri avtomobilih z avtomatskim menjalnikom lahko to prakso izvajate vseskozi, pri ročnem menjalniku pa takrat, ko vam ni potrebno prestavljati. Zaviranje z levo nogo vam lahko koristi predvsem pri vožnji po avtocestah.

ZAVIJANJE, POSPEŠEVANJE, ZAVIRANJE – SAMO ENA STVAR NAENKRAT

Pri vožnji lahko pospešujemo, zaviramo in zavijamo, toda priporočljivo je, da tega ne počnemo hkrati, saj lahko pride do velikih težav. Čeprav je v nekaterih primerih pri dirkanju sprememba smeri pri zaviranju lahko koristna, je tovrstno početje na cesti lahko nevarno, predvsem pri vožnji v spremenljivih vremenskih razmerah.

Preberite tudi  Briatore: "Rottweiler" Alonso je bil enakovreden Schumacherju

 

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj