Pirelli: Tanjše pnevmatike niso vzrok za dominacijo Mercedesa

0

Uradni dobavitelj pnevmatik v Formuli 1 Pirelli zavrača očitke, da so letošnje tanjše pnevmatike vzrok za dominacijo ekipe Mercedes v sezoni 2019.

Glavni svetovalec ekipe Red Bull Dr Helmut Marko je pred časom ostro kritiziral uvedbo tanjših pnevmatik pred letošnjo sezono, saj je prepričan, da je ta sprememba koristila zgolj Mercedesu.

Pnevmatike tudi v letošnji sezoni Formule 1 igrajo ključno vlogo, saj ima večina ekip velike težave pri doseganju optimalne temperature.

Marko opozarja, da je edina ekipa, ki tovrstnih težav nima prav Mercedes.

Mercedes je zaradi te neumne spremembe pnevmatik v ogromni prednosti. Devet ekip ima težave in samo oni lahko te pnevmatike uporabljajo optimalno. Prav oni so zahtevali spremembo, saj so imeli ogromne težave z mehurjenjem. Fia jim je ugodila in s tem uničila šport.

Šef Pirellija v Formuli 1 Mario Isola meni, da so tovrstni očitki na račun italijanskega proizvajalca neutemeljeni.

“Tanjše pnevmatike niso vzrok za dominacijo Mercedesa. Dejstvo je, da so zelo hitri, toda tudi nekatere ostale ekipe, kot so Mclaren, Toro Rosso in Renault so močno napredovale. Tudi če pogledamo dogajanje v prejšnjih sezonah, je kakšna ekipa na začetku leta bolje razumela pnevmatike. Včasih je to Ferrari, spet drugič Mercedes ali Red Bull.”

Preberite tudi  Nov slovenski Esports uspeh: Kevin Siggy Rebernak slavil na stezi NOLA, Simončič 5.

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj