Mick Schumacher: Lepo je ko te primerjajo z najboljšim v zgodovini

Mick Schumacher priznava, da je na velike uspehe svojega očeta Michaela Schumacherja neizmerno ponosen. Sin sedemkratnega svetovnega prvaka Formule 1, je bil že od mladih let odločen, da si želi stopiti po stopinjah slavnega očeta in postati profesionalni dirkač.

Mick, ki je v začetku leta podpisal pogodbo s Ferrarijem v sezoni 2019 z ekipo Prema dirka Formuli 2. Mladi nemški dirkač ne skriva velike želje, da bi nekoč postal del startne vrste Formule 1.

“Nikoli si nisem želel početi ničesar drugega. Ljudje me pogosto primerjajo z očetom, kar pa zame ni težava. Lepo je, če te primerjajo z najboljšim, v kolikor je to tvoj oče pa še toliko bolje. Ponosen sem, da sem sin največjega dirkača vseh časov. Vesel sem, da je najuspešnejši dirkač v zgodovini in zato ga občudujem. Seveda to prinaša dobre in slabe strani. Zaradi njega imam veliko podporo iz celotnega sveta, za kar sem zelo hvaležen. Klub temu pa se zavedam, da moram najti svojo pot in se vseskozi učiti ter napredovati. Razumljivo si želim dirkati v Formuli 1, hkrati pa ne želim prehitevati stvari, saj me čaka še veliko dela.”

 
Preberite tudi  Wolff: Dokler se Hamilton ne odloči, Mercedes ne bo iskal njegove zamenjave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja