Leclerc od Vettla prejel pomembno lekcijo

0

Charles Leclerc je spregovoril o svojem moštvenem kolegu Sebastianu Vettlu in njegovih odlikah, zaradi katerih ga ceni.

Monačan se še vedno privaja na življenja v Ferrariju, kjer vozi poleg štirikratnega svetovnega prvaka. Vettla nadvse ceni in pravzaprav se je od njega tudi marsičesa uspel naučiti. Razkril je, katera je bila najpomembnejša lekcija, ki jo je do sedaj prejel od svojega moštvenega kolega pri Ferrariju.

Leclerc se je v svoji drugi sezoni v Formuli 1 uspel povzpeti na Ferrarijev dirkaški sedež, potem ko je v prvi sezoni navdušil s svojo predstavo pri Sauberju. Na 12 dirkah, ki so se odvile v prvem delu sezone 2019, je bil večino časa konkurenčen Vettlu. Pred poletnim odmorom je na lestvici najboljših tik za njim, zaostaja le 24 točk, kar ga uvršča na 5. mesto.

Mladega voznika so novinarji povprašali, kaj se je v prvi polovici sezone naučil od svojega moštvenega kolega Vettela. Leclerc je pri štirikratnem svetovnem prvaku izpostavil kot največjo odliko njegovo natančnost:

»Mislim, da je tako natančen pri vsem, kar počne z bolidom. Mislim, da je to nekaj, kar sem takoj opazil, ko sem ga prvič poslušal na sestanku po treningu. Mislim, da se bom moral še izboljšati na tem področju.«

Privajanje na tako veliko in pomembno ekipo, kot je Ferrari, seveda traja nekaj časa, toda mladi Monačan je zadovoljen s svojimi dosedanjimi nastopi za Ferrari.

»Kar se mene tiče, sem vesel, kako se je iztekla prva polovica sezone. Zelo sem napredoval kot voznik. Seveda je bilo nekaj napak, iz katerih sem se naučil. Na začetku sezone mislim, da je bila ena izmed mojih težav ritem na kvalifikacijah. Mučil sem se na kvalifikacijah, v to sem vložil precej truda, in mislim, da se je nekaj dirk nazaj precej izboljšalo.

Leclerc vidi svojo prednost v ritmu na dirkah, vendar se namerava truditi in ves čas izboljševati:

»Mislim, da imam že od začetka precej dober ritem na dirkah. Vsekakor pa je nekaj stvari, ki jih lahko še izboljšam, in tako bo vse do konca kariere. Vedno se lahko izboljšaš. Mislim, da se na področju optimizacije nastavitev bolida lahko še izboljšam. To bo prišlo z izkušnjami, vendar moram preizkušati in še bolj razumeti bolid, da bom lahko inženirje bolje vodil v pravo smer.«

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj