Leclerc: Ferrari bo z novimi posodobitvami v Spaju ujel Mercedes

Charles Leclerc je prepričan, da lahko Ferrari z obsežnim posodobitvenim paketom, ki ga bo Scuderia predstavila na naslednji dirki v Spa Francorchamspsu, ujame in celo prehiti dominantno ekipo Mercedes, ki je slavila na 10. od 12. dirk v letošnji sezoni.

Po poročanju italijanske izdaje Motorsport.com, bo Ferrari na naslednji dirki v Spa Francorchampsu predstavil tretjo specifikacijo pogonskega sklopa, ki naj bi Sebastianu Vettlu in Charlesu Leclercu prinesla dodatnih 20. konjskih moči.

Ferrari z novo pogonsko enoto vse svoje karte stavi na prihajajoči stezi v Spaju in Monzi, na katerih želi Scuderia izkoristiti in še povečati svojo premoč v surovi moči pogonskega sklopa, ki jo Ferrari kaže že skozi celotno letošnjo sezono.

Nov pogonski sklop naj bi v kombinaciji z novim gorivom, ki so ga razvili pri naftni družbi Shell prinesel dodatnih 20 konjskih moči, ki jih bosta lahko že na naslednji dirki uporabila Sebastian Vettel in Charles Leclerc.

Slednji je prepričan, da bo Ferrari na prihajajočih dirkah po zaslugi novih posodobitev povsem konkurenčen Mercedesu.

“Nadaljujemo z intenzivnim razvojem in pričakujemo, da bomo v Spaju z novim posodobitvenim paketom ujeli Mercedes. Na zadnjih dirkah smo storili korak naprej, kljub temu pa moramo odpraviti še določene pomanjkljivosti. Stezi v Spaju in v Monzi bi nam morali ustrezati in upam, da nam bo končno uspelo stopiti tudi na najvišjo stopničko.”

 

Preberite tudi  Mclaren zapustil šef aerodinamike

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja