Komentar: Ko vse drugo postane nepomembno

0

Charles Leclerc je z odlično predstavo osvojil pole position v Spa Francorchampsu, kar pa je danes še najmanj pomembno. Slovita belgijska steza je zgolj nekaj ur po Ferrarijevem trimfu vzela življenje mladega dirkača. Po grozljivi nesreči v Raidillonu je dirkač Formule 2 Anthoine Hubert izgubil boj za življenje.

Anthoine Hubert je bil šele na začetku svoje dirkaške poti. Po lanskem naslovu prvaka serije GP3 je Hubert letos debitiral v Formuli 2, pod okrilje pa ga je vzel tudi francoski Renault. Hubert je sledil svojim sanjam, njegova velika želja pa je bila postati dirkač Formule 1 in z Renaultom osvojiti naslov svetovnega prvaka.

V dirkanju odločajo tisočinke in te danes v Spa Francorchampsu niso bile na strani mladega Francoza, ki se je po nesrečnem spletu okoliščin znašel na mestu, kamor je s hitrostjo več kot 300 kilometrov na uro pripeljal njegov dirkaški kolega Juan Manuel Correa. Hubert je umrl slabo uro po nesrečnem dogodku, star vsega 22 let.

Šele v takšnih trenutkih se pravzaprav zavemo, da je dirkaški šport kljub vsem varnostnim ukrepom v zadnjih letih še zmeraj zelo nevaren, V trenutku ko ugasne mlado življenje pa postanejo vse zmage, točke in najboljši startni položaji nepomembni.

RIP Anthoine Hubert

Preberite tudi  Mercedes Ferrariju "ukradel" sponzorja

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj