Komentar: Ko vse drugo postane nepomembno

0

Charles Leclerc je z odlično predstavo osvojil pole position v Spa Francorchampsu, kar pa je danes še najmanj pomembno. Slovita belgijska steza je zgolj nekaj ur po Ferrarijevem trimfu vzela življenje mladega dirkača. Po grozljivi nesreči v Raidillonu je dirkač Formule 2 Anthoine Hubert izgubil boj za življenje.

Anthoine Hubert je bil šele na začetku svoje dirkaške poti. Po lanskem naslovu prvaka serije GP3 je Hubert letos debitiral v Formuli 2, pod okrilje pa ga je vzel tudi francoski Renault. Hubert je sledil svojim sanjam, njegova velika želja pa je bila postati dirkač Formule 1 in z Renaultom osvojiti naslov svetovnega prvaka.

V dirkanju odločajo tisočinke in te danes v Spa Francorchampsu niso bile na strani mladega Francoza, ki se je po nesrečnem spletu okoliščin znašel na mestu, kamor je s hitrostjo več kot 300 kilometrov na uro pripeljal njegov dirkaški kolega Juan Manuel Correa. Hubert je umrl slabo uro po nesrečnem dogodku, star vsega 22 let.

Šele v takšnih trenutkih se pravzaprav zavemo, da je dirkaški šport kljub vsem varnostnim ukrepom v zadnjih letih še zmeraj zelo nevaren, V trenutku ko ugasne mlado življenje pa postanejo vse zmage, točke in najboljši startni položaji nepomembni.

RIP Anthoine Hubert

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje