Kako je Pierre Gasly v 12. dirkah zapravil sedež pri Red Bullu

Pred pričetkom letošnje sezone je Pierre Gasly iz ekipe Toro Rosso napredoval v moštvo Red Bull, a se je kariera francoskega dirkača pri A ekipi Rdečih bikov očitno končala že po polovici letošnjega prvenstva.

V tem času je Gasly prispeval le 63 točk, kar znaša nekaj več kot 25% skupnega števila točk ekipe Red Bull, ki v prvenstvu konstruktorjev za Ferrarijem zaostaja za 44 točk. Seveda ni težko sprejeti zaključka, da bi Red Bull s konkurenčnejšim dirkačem v skupnem seštevku moral zaostajati zgolj za Mercedesom

Medtem ko je Max Verstappen zmagoval dirke in zasedel pole position na Madžarskem, ni Gasly zaključil niti enega kroga med najboljšimi tremi. Potem ko je na Madžarskem zaostal za Mclarnom Carlosa Sainza, je šef ekipe Red Bull Christian Horner dejal, da si mora Gasly “vzeti nekaj časa med poletnim odmorom, razmisliti o prvi polovici sezone in se iz tega nekaj naučiti “.

Vendar se Gasly ne bo vrnil v Red Bull, temveč v Toro Rosso, medtem ko se Aleksander Albon seli v drugo smer. Proti Gaslyju so usmerjeni praktično vsi statistični podatki, saj se je Francoz v povprečju kvalificiral kar tri mesta slabše od Verstappna, moštvenega kolega pa je premagal zgolj enkrat.

 

TOČKE

3 Max Verstappen NED RED BULL RACING HONDA 181
6 Pierre Gasly FRA RED BULL RACING HONDA 63

KVALIFIKACIJE

Povprečna uvrstitev 

Max Verstappen 4.17
Pierre Gasly 7.73

Premagal moštvenega kolega/razlika

Max Verstappen 11 -0.329s
AUS BAH CHI AZE SPA MON CAN FRA AUT GRE GER HUN
Max Verstappen Kvalifikacije
Dirka
Pierre Gasly Kvalifikacije
Dirka

 

Preberite tudi  Video: Hulkenberg sezono končal "na glavi"

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja