Helmut Marko: Verstappnova klavzula je potekla, Max ostaja pri Red Bullu

Glavni svetovalec ekip Red Bull Dr Helmut Marko je izrazil zadoljstvo, da je izstopna klavzula v pogodbi Maxa Verstappna po dirki za VN Madžarske potekla, kar pomeni, da Nizozemec tudi v prihodnji sezoni ostaja pri ekipi Red Bull.

Helmut Marko je nedavno razkril, da si Toto Wolff na vse kriplje prizadeva k Mercedesu zvabiti Maxa Verstappna, saj se Nizozemčeva izstopna klavzula izteče po koncu dirke na Madžarskem.

Marko zatrdil, da ima Verstappen sklenjen dogovor, po katerem lahko Nizozemec zapusti Red Bull v kolikor po koncu dirke na Madžarskem v svetovnem prvenstvu ne bi zasedal enega izmed prvih treh mest.

Potem ko je Verstappen z drugim mestom na Hungaroringu brez težav ubranil tretje mesto v skupnem seštevku, se je njegova izstopna klavzula iztekla, kar je razveselilo tudi Marka, ki je po dirki povedal.

Seveda je to zelo lepo in veseli smo, da je ta zadeva sedaj zaključena. Kljub temu pa smo imeli že pred tem dogovor, da nadaljujemo tudi v prihodnosti.

Toto Wolff naj bi sicer po navedbah Marka večkrat poizkušal realizirati prestop preko Nizozemčevega očeta Josa Verstappna.

Helmut Marko je pred VN Madžarske povedal:

“Toto Wolff nadaljuje s svojimi igricami, saj je včeraj znova odšel na večerjo z Josom Verstappnom. To je njegova stvar in lahko počne kar želi. Mi imamo pogodbo sklenjeno z Maxom in ne z Josom. Prepričani smo, da bo ostal pri Red Bullu.”

Preberite tudi  Video: Kako je Michael Schumacher za vedno spremenil Formulo 1

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja