Helmut Marko: Gasly je prešibak

Svetovalec ekipe Red Bull Racing Helmut Marko je izpostavil, da je voznik Pierre Gasly prešibak ob bojih na stezi. Francoz se letos sooča z velikim pritiskom v ekipi, ki ima od njega visoka pričakovanja.

Gasly je na začetku letošnje sezone prišel iz ekipe Toro Rosso kot zamenjava za Daniela Ricciarda, ki je odšel v Renault. Zaenkrat se mu še ni uspelo uvrstiti na stopničke, medtem ko je njegov moštveni kolega Max Verstappen dosegel dve zmagi na zadnjih treh dirkah svetovnega prvenstva Formule 1.

Video: Pierre Gasly razbil svojega Red Bulla

Gasly je do sedaj imel najboljšo uvrstitev v Silverstonu, kjer je zasedel četrto mesto – kar je pod standardi, ki jih je postavil Red Bull. Marko ne skriva, da je nad njegovimi nastopi razočaran. Kakor je v njegovi navadi, je brutalno iskren, tudi ko ocenjuje nastope voznikov ekipe Red Bull. Za Auto Motor und Sport je pokomentiral Gaslyjev trk na drugem prostem treningu, ob katerem je poškodoval bolid, in njegovo predstavo na dirki:

»Na kvalifikacijah [za VN Nemčije] je ob svoji nesreči burno reagiral. Njegov ritem na dirki ni bil slab, toda Gasly je enostavno prešibak v bojih in pri prehitevanju. Trk z Albonom je bil povsem nepotreben.«

Pri Red Bullu pravijo, da bodo obdržali iste voznike tudi v preostalem delu sezone 2019, vendar pa se pojavljajo namigovanja, da razmišljajo o spremembah za naslednjo sezono. Najverjetneje bodo na Gaslyjev sedež posadili enega izmed voznikov ekipe Toro Rosso, torej Alexandra Albona ali Daniila Kvyata.

Marko Kvyatu zaprl vrata v Red Bull

Preberite tudi  "Tudi Nico Rosberg se je pogovarjal s Ferrarijem"

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja