Helmut Marko: Menim, da je Albon boljši od Kvyata

0

Glavni svetovalec ekipe Red Bull Dr Helmut Marko je pojasnil odločitev moštve iz Milton Keynesa, ki je po polovici sezone v svoje vrste pripeljalo Alexandra Albona, medtem ko se Pierre Gasly vrnil v Toro Rosso.

Pierre Gasly je pred letošnjo sezono v prvi ekipi Rdečih bikov zamenjal Daniela Ricciarda, Francoz pa se v prvi polovici sezone v novi ekipi ni znašel in ni bil dorasel tekmec moštvenemu kolegu Maxu Verstappnu.

Pri ekipi Red Bull so tako sprejeli odločitev, da bo neprepričljivega Gaslya že na naslednji dirki v Spa Francorchampsu zamenjal Alexander Albon, medtem ko se Gasly vrača v Toro Rosso, kjer se bo pridružil Daniilu Kvyatu.

Medtem ko bi mnogi pričakovali, da bo prednost pred Albonom dobil izkušenejši Daniil Kvyat, pa je Helmut Marko pojasnil zakaj so se pri Red Bullu odločili za novinca.

Albon dirka odlično in letos je vselej iz bolida iztisnil vse. Po mojem mnenju je boljši od Kvyata, ki ga že poznamo in vemo kako hiter je. V letošnji sezoni je močno napredoval, toda po upoštevanju vseh dejavnikov smo izbrali Albona. Njegova pogodba velja za 9 dirk, po koncu sezone pa bomo sprejeli odločitev kdo bo leta 2020 z Maxom dirkal za Red Bull.

 

Preberite tudi  Massa: Hamilton bi lahko psihično uničil Leclerca

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj