Hamilton opozarja na nevarnost dirkanja

0

Dirke z avtomobili so od nekdaj veljale za nevaren šport, ki je, sploh v svojih začetnih letih, končal marsikatero življenje. Tokrat je v Spa Francorchampsu ugasnilo življenje francoskega voznika Formule 2 Anthoina Huberta. Lewis Hamilton je ob tej priložnosti opozoril, da se nekateri premalo zavedajo nevarnosti motošporta.

Iz FIE so sporočili novico, da je Correa v stabilnem stanju, nato pa uradno potrdili, da je mladi dirkač Hubert umrl v bolnišnici ob 18:35. To je bilo dobro uro zatem, ko je na stezi v Spaju vanj silovito trčil Juan Manuel Correa. Usodna nesreča se je zgodila v drugem krogu, na ovinku Raidillon.

Hamilton dogodek označuje kot izredno tragičen in na družabnih omrežjih izreka sožalje družini:

»Počivaj v miru, Anthoine. Ti in tvoja družina ste v mojih molitvah in mislih.«

Zaradi včerajšnje nesreče je Lewis Hamilton izpostavil, da je tveganje pri motošportu še vedno veliko in da bi se bilo tega potrebno bolj zavedati.

»Če kdorkoli od vas, ki gleda in uživa v tem športu, za sekundo pomisli, da je to, kar počnemo, varno, se močno moti. Vsi ti vozniki postavijo svoje življenje na kocko, ko zapeljejo na progo, in ljudje morajo začeti resnično ceniti to. Ne navdušenci ne nekateri ljudje, ki delajo v tem športu, tega ne cenijo dovolj.«

Petkratni svetovni prvak vidi Anthoina kot junaka, ker je sledil svojim sanjam, kljub nevarnosti, ki jo prinaša dirkanje:

»Anthoine je po mojem mnenju junak, ker je bil pripravljen tvegati, da bi sledil svojim sanjam. Zelo sem žalostae, da je do tega prišlo. Povzdignimo ga in ohranjajmo v spominu. Počivaj v miru, brat.«

Hubertu so se poklonili tudi številni drugi iz sveta motošporta, Formula 2 pa je po tragični smrti v znak spoštovanja do preminulega dirkača odpovedala nedeljsko dirko.

Najbolj tragične smrti v Formuli 1

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje