Hamilton o zmagi na Hungaroringu: Lauda bi dal kapo dol

0
hamilton-hungary

Lewis Hamilton je prepričan, da bi bil Niki Lauda navdušen nad Mercedesovo predstavo na Hungaroringu. Hamiltonu je namreč tik pred koncem dirke z odlično strategijo uspelo premagati Maxa Verstappna iz ekipe Red Bull.

Na vrhunski dirki v Budimpešti je Hamilton večino časa tesno zasledoval Verstappna, ki je vodil že od štarta. V 66. krogu mu ga je uspelo prehiteti, po zaslugi izvrstne Mercedesove strategije s pnevmatikami.

Po nekaj neuspelih poskusih prehitevanja Nizozemca so Britanca poklicali v bokse, kjer so mu namestili nove medium pnevmatike. Tako mu je uspelo nadoknaditi 19-sekundni zaostanek in na koncu tudi prehiteti čedalje nevarnejšega tekmeca.

Hamilton z dodatnim postankom dobil Madžarsko bitko in osvojil Hungaroring

Hamilton je priznal, da so celotni vikend imeli težave, zato je bila zmaga še toliko bolj sladka.

»Iskreno, ves vikend smo imeli težave z zavornim sistemom. Malo me je skrbelo. Dejansko sem veliko križaril in polovico kroga se nisem dotaknil zavore. Poskušal sem varčevati, kolikor sem lahko.«

Petkratni svetovni prvak verjame, da bi se zmage veselil tudi nekdanji neizvršni predsednik Mercedesa Niki Lauda, ki je preminil v začetku tega leta:

»Bilo je zelo težko priti mimo. Njihova [Red Bull] obramba je bila odlična. Na ravninah so precej hitri. Iskreno, nisem vedel, ali bom lahko nadoknadil tako velik 19-sekundni zaostanek. Tako kot je rekla ekipa: ‘Samo skloni glavo in še naprej se trudi.’ Približeval in približeval sem se. Krogi so se zdeli kot kvalifikacijski krogi, vsak krog pravzaprav. Kapo dol za ekipo in mislim, da če bi bil Niki tukaj, bi si tudi on dal kapo dol.«

Video: Prehitevanje Lewisa Hamiltona za zmago na Hungaroringu

Hamilton je pohvalil Mercedesove inženirje, ki so sprejeli drzno odločitev, da ga pokličejo v bokse za namestitev novih pnevmatik le 20 krogov pred koncem. S tem so seveda omogočili Verstappnu prednost skoraj 20 sekund, vendar je Hamilton z novimi pnevmatikami nadoknadil izgubljeni čas:

»Resnično sem hvaležen za ta dan in za ekipo, ki še naprej verjame vame. Da tvegajo, da vidijo priložnost. Skupaj smo že sedem let in še vedno se nismo naveličali. Zdi se nam kot nova zmaga. Če ne bi bilo teh fantje in fantov v tovarni, bi bilo to nemogoče tako dirkati. Ves čas sem vozil do skrajnosti.«

Preberite tudi  Ferrari: Vettel ima usodo v svojih rokah

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj