FIA: Za nevarno spuščanje z boksov bodo kaznovani vsi

Direktor dirk Formule 1 Michael Masi je potrdil, da bo FIA odslej vsako nevarno spuščanje iz boksov kaznovala s kaznijo časovnega pribitka, kar velja tudi za primere, ko ekipa s tem ne bo pridobila prednosti na stezi.

Potem ko je bila FIA zaradi odločitve, da Ferrari zaradi nevarnega spuščanja Charlesa Leclerca iz boksov kaznuje zgolj s finančno kaznijo deležna številnih kritik, je krovna avtomobistična organizacija z ekipami dosegla dogovor, da bodo tovrstni prekrški od sedaj naprej sankcionirani s kaznijo časovnega pribitka.

Na dirki v Nemčiji so Ferrarijevi mehaniki po menjavi pnevmatik Charlesa Leclerca izpustili v trenutku ko je mimo zapeljal Romain Grosjean, Scuderia pa je bila za prekršek kaznovana z globo v višini 5000 ameriških dolarjev.

Odločitev komisarjev pa je močno kritiziral Max Verstappen, ki je pred dirko za VN Madžarske povedal:

“To je napačna odločitev. Če bi za ta prekršek dobili finančno kazen, bi to počeli vsi, saj je 5000 dolarjev za ekipe drobiž. Sam sem bil za enak manever kaznovan s časovno kaznijo, kar je nepošteno. Takšna nekonsistentnost je povsem napačna predvsem zato, ker zadeva varnost.”

Fia je na posebnem sestanku na  Hungaroringu z ekipami dosegla dogovor, da se tovrstne prekrške v prihodnosti kaznuje izključno s kaznijo pribitka kazenskih sekund, kar je potrdil direktor dirk Michael Masi.

“S šefi ekip smo dosegli dogovor, da od prihodnje dirke vsako nevarno spuščanje iz boksov brez izjem kaznujemo s časovnim pribitkom. To velja tudi za primere, ko dirkač zaradi tega ni pridobil prednosti.”

Formula 1

@F1

CLOSE! 😅

There were 78 pit stops at Hockenheim, which made drama in the wet all the more inevitable 😲 🇩🇪

Embedded video

 

Preberite tudi  Kubica bo testiral BMW-jev DTM dirkalnik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja